Svensk Orientering logotyp
03.06.2015

Boström om sköna kvittot: "Topp-fem på världscupen - det är stort"

Orientering
Olle Boström tog en klar ledning när han gick i mål på långdistansen i Halden - ett lopp som till slut räckte till en femteplats i VC-comebacken. "Känslan när jag gick i mål? Underbar."

Järlalöparen Olle Boström har dragits med skadebekymmer i flera år, men under våren har han visat att han är tillbaka på allvar. Nu är han även tillbaka i världscupen.

- Jag höll ihop loppet hela vägen och sprang tekniskt väldigt, väldigt bra. Jag blev trött sista varvet, men tycker ändå att jag orkade stå på bra. Jag har fått ut det jag kunde i dag.

Känslan måste vara extra speciell med tanke på att du inte sprungit i världscupen på tre år?

- Absolut! Känslan på startlinjen var ju att det är en viktig tävling och att jag väldigt gärna ville prestera. Samtidigt kände jag så här: det gäller att passa på och njuta också. Det var tre år sedan jag var här sist och det är detta jag tycker är absolut roligast. Jag tänkte att nu ska jag ut och ha kul, samtidigt som jag var väldigt laddad och inspirerad.

Hur har du känt under de år du var borta från yttersta eliten?

- Jag har ändå känt att jag vet, att om jag får koll på saker och ting, på min kropp och får en ärlig chans att träna som jag vill, så ska jag kunna vara med och konkurrera i hösta toppen. Sedan har det gått några år nu och då kanske jag har börjat tvivla lite grand ... aah, det var ju ett väldigt skönt kvitto i dag, att jag kan komma topp-fem på en världscup. Det är stort.

Vad springer du till helgen?

- Jag kör sprinten, och sedan har vi ju en plats som är ledig på medeldistansen, eftersom Fredrik (Johansson ) lämnade återbud. Så vi får väl se vem som får den, men jag borde ju ligga bra till efter i dag.

Hur gärna vill du ha den?

- Jag vill vädligt gärna ha den (skratt). Nu känns det bra och när vi ändå är här så vill jag passa på och tävla i allra tuffaste konkurrensen.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter