Svensk Orientering logotyp
03.07.2016

Bra svensk insats i sprinten i ungdoms-EM

Orientering
Han har missat de två första tävlingarna under ungdoms-EM på grund av halsont. I dag var Henrik Johannesson tillbaka och slutade tvåa i sprinten: - Loppet var bra, men jag fick slita hela vägen, säger Johannesson.

I dag avslutades ungdoms-EM i Polen. Detta med en stadssprint. Och det passade de svenska löparna riktigt bra.

- Vi har gjort den resultatmässigt bästa dagen under tävlingarna här i Polen. Jättekul, säger den svenska förbundskaptenen Susanne Wiklund Björk.

Detta var alltså den tredje tävlingen på lika många dagar, men för Henrik Johannesson var det första starten:

- Jag har haft ont i halsen, men i går var det bra och jag bestämde att jag skulle springa under gårdagskvällen, säger Johannesson som slutade på andra plats.

Detta trots att känslan i kroppen inte var speciellt bra:

- Jag fick faktiskt slita hela vägen. Men orienteringstekniskt var det bra. Fram till varvningen gjorde jag inga misstag alls. Sen blev det något mindre misstag på slutet, men i det stora hela är jag riktigt nöjd, säger Johannesson som slutade tvåa, sju sekunder bakom segrande norrmannen Kasper Fosser.

För Simon Larsson blev det fjärde plats:

- Jag är nöjd med att ta mig upp på podiet. Jag har egentligen inte gjort något misstag, men på några ställen kunde jag ha optimerat mina vägval, säger Larsson.

På tjejsidan blev Vilma von Krusenstierna bäst av de blågula med femte plats:

- Jag inledde riktigt bra. Jag tog något vägval där kunde läsa in fortsättningen av banan och skapa bra framförhållning. Men till den tionde kontrollen såg jag inte på kartan att ett staket var utställt. Den missen kostade nog 25 sekunder. Men jag är nöjd, speciellt med känslan i kroppen, säger von Krusenstierna som var drygt en minut bakom segrande hemmalöparen Kinga Krolik.

 

D18: 1) Kinga Krolik, Polen, 11.46, 2) Teresa Jansikova, Tjeckien, 12.05, 3) Agnes-Rebeka Neda, Rumänien, 12.27.

Svenska placeringar: 5) Vilma von Krusenstierna, 12.52, 28) Myrra Carlsson, 13.53, 29) Stina Nordin, 13.54, 45) Gabriella Bergander, 14.32.

Herrar: 1) Kasper Fosser, Norge, 11.03, 2) Henrik Johannesson, 11.10, 3) Akseli Ruohola, 11.16, 4) Simon Larsson, 11.17, 21) Oliwer Lundberg, 11.49, 39) Victor Imark, 12.21.

Resultaten är preliminära.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter