Svensk Orientering logotyp
08.04.2016

Dags för Swedish League och viktiga testtävlingar

Orientering
Stora delar av världseliten tävlar på Österlen fredag, lördag och söndag. För de svenska landslagslöparna är helgen viktig med tanke på stundande världscup och EM - för många andra blir Swedish League-tävlingarna i Brösarp en riktig folkfest.

Fredagens medeldistans är en observationstävling som inte tillhör Swedish League. Här rymmer startfältet blott 85 namn och tävlingen, som avgörs på samma karta som O-Ringens femte etapp 2014, handlar om att träna inför de kommande internationella utmaningarna i Polen och Tjeckien samt - för många av löparna - att övertyga landslagsledningen som snart ska presentera årets första VC-trupp.

Lördag och söndag är det årspremiär för Swedish League, med en sprint på lördagen och en långdistans på söndagen.

När ordinarie anmälningstid gick ut kunde arrangerande Andrarums IF och Ringsjö OK slå fast att intresset för Swedish League-tävlingarna är stort.

– Till lördagens sprint är 829 löpare föranmälda och till söndagens långdistans är antalet föranmälda 1229, säger pressansvariga Maria Mickelåker till Skånska Dagbladet.

– Till detta kommer antagligen ett par hundra motionärer som anmäler sig på plats på tävlingen, Vi hade aldrig kunnat tro på så här många anmälda och vi är otroligt stolta över att så många visat intresse för tävlingarna, tillägger tävlingsledaren Jonas Gustavsson.

Läs mer om tävlingarna på Eventor
Här följer du fredagens medeldistans via liveresultat och gps.
Första start: 13.50.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter