Svensk Orientering logotyp
30.04.2016

Dags för VC-sprint: "Väldigt intensiv orientering i finalen"

Orientering
Under söndagen fortsätter världscupomgången i Polen med en sprint. Det är kval på förmiddagen och final på eftermiddagen. Här är länkarna du behöver och så berättar Jonas Leandersson lite om vad som väntar.

- Det blir en intensiv dag, två lopp på kort tid. Som på EM om några veckor. För egen del gäller det att studsa tillbaka så fort som möjligt, säger Jonas Leandersson, regerande världs- och Europamästare i sprint.

Leandersson slutade på 29:e plats på lördagens medeldistans. Han var egentligen pigg och fräsch i kroppen, loppet kändes inte alls som någon katastrof, men ett par misstag kostade för mycket tid för en framskjuten placering.

Under söndagen står sprint på världscupschemat i Wroclaw och Leandersson vet ungefär vad som väntar.

- På kvalet kommer hälften av banan att gå på hårdare underlag och andra hälften på mjukare. Där gäller det att vara lite mentalt inställd på att den mjukare delen, som sannolikt går nära vattnet, kommer att innebära en sprintmiljö ganska olik den vi är vana vid. Det kommer troligen att vara en del vegetation.

Och finalen?

- Där tror vi att det blir väldigt intensiv orientering. Det blir ett kartbyte, många kontroller på ett litet område och viktigt att hela tiden ha bra kontakt med kartan.

Både kval och finaler ska kunna följas via liveresultat. I A-finalerna, som startar 17.00, tillkommer gps-bevakning och en enklare tv-produktion.

Här är startlistan inför kvalet, som inleds 9.00. Anna Bachman är första svensk på startlinjen, 9.06. Kvalet består av två heat för damerna, två för herrarna. De 20 främsta i varje heat går till final.

arrangörens hemsida finns mer info.

svenskorientering.se återkommer med en rapport efter kvalet.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter