Svensk Orientering logotyp
05.10.2014

Dubbelt Lidingö i SM-ultralång

Orientering
Lidingö vann seniorklasserna när SM Ultralång avgjordes i Skogstibble. Anna Bachman vann damklassen och Öystein Kvaal Österbö herrklassen.

Det var täta dueller i samtliga klasser när SM-tävlingarnas verkliga kraftprov, ultralång-distansen, avgjordes.
I damklassen var det en duell mellan Lidingös Anna Bachman och Kajsa Risby. Lidingölöparen Bachman vann till slut med tre sekunders marginal.
På herrsidan var det hela fem löpare inom 15 sekunder efter närmare två och en halv timmes slit. Starkast till slut var norrmannen Öystein Kvaal Österbö som passerade mållinjen fyra sekunder före Martin Regborn.
Övriga mästare blev Evelina Wickbom, Jeanette Jönsson Hellstadius, Ludvig Ljungqvist samt Simon Hector.

D21: 1) Anna Bachman, Lidingö, 121.32, 2) Kajsa Risby, Kåre, +0.03, 3) Annika Billstam, Linné, +3.57.
D20: 1) Evelina Wickbom, Vittjärv, 108.45, 2) Frida Sandberg, Säterbygden, +0.02, 3) Nicole Ljungdahl, Hjärnarp, +0.10.
D18: 1) Jeanette Jönsson Hellstadius, Södertälje-Nykvarn, 83.11, 2) Magdalena Van de Voorde, Tullinge, +0.33, 3) Sarah Persson, Denseln, +0.38.
H21: 1) Öystein Kvaal Österbö, Lidingö, 143.08, 2) Martin Regborn, Hagaby, +0.04, 3) Karl Walheim, Ärla, +0.07
H20: 1) Ludvig Ljungqvist, Hakarpspojkarna, 103.26, 2) Daniel Nilsson, Nyköping, +0.04, 3) Rudolf Zernis, Ärla, +0.15.
H18: 1) Simon Hector, Snättringe, 80.00, 2) Jesper Svensk, Stora Tuna, +0.06, 3) Filip Ossiansson, Hakarpspojkarna, +0.19