Svensk Orientering logotyp
26.07.2016

Dubbelt OK Tyr i herrtoppen

Mountainbikeorientering
Dagens MTBO-medeldistans på O-Ringen i Sälen bjöd på en ny vinnare i herrklassen; Tobias Öström, OK Tyr. Han kom 25 sekunder före klubbkamraten Tomas Nordlander. I damklassen upprepade Mervi Pesu, Hiiltomiehet, gårdagens vinst.

Till skillnad mot gårdagens segrare så är MTBO ingen ny företeelse för Tobias Öström. Han har till och från under en längre tid tävlat i MTBO och var bland annat med på ett av de första VM som Sverige skickade en större trupp till, Polen 2010.

Annars är Tobias huvudidrott multisport där han tävlar på en hög, internationell nivå. Och även om cykelorientering ingår som ett moment i multisport så är det inte alls lika fartfyllt och orienteringsintensivt som MTBO.

- Den nystartade Värmlandsserien i MTBO var ett bra sätt för mig att komma in i den mer intensiva orienteringen, säger Tobias som i stort sett var nöjd med loppet, även om ett och annat vägval inte var det bästa.

Tuffa dueller väntar

I D21 har Mervi Pesu en tydlig ledning inför morgondagens långdistans. Ledningen ligger på 4.32 före Nadia Larsson, Fredrikshof. Och tätt efter Nadia går också Elvira Larsson och Sara Forsgren ut. Om den trion kommer ihop så kan de kanske minska avståndet till Mervi och bjuda upp till kamp om segern.

I H21 tar Tobias täten ut på långdistansen följt av Marcus Wadell, Henrik Olofsson och Anders Frisk.

Här hittar du alla resultat från etapp 2 i MTBO i Rörbäcksnäs.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter