Svensk Orientering logotyp
03.10.2017

Elitidrottsstipendium till Lina Strand, Jerker Lysell och Magdalena Olsson

Orientering
Landslagsorienterarna Lina Strand och Jerker Lysell samt skidorienteraren Magdalena Olsson är tre av totalt 75 idrottare som tilldelas Elitidrottsstipendiet. Stipendiet delas officiellt ut i samband med Idrottsgalan den 15 januari.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå vilka studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.

Svenska Spels stöd ger möjlighet för 75 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera. I år är det övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet. Av de 75 stipendiaterna är 65 procent kvinnor, 35 procent män.

– Elitidrottsstipendiet ger ett oerhört viktigt stöd till studerande idrottare i deras satsning mot världstoppen. För ett antal är stödet till och med en förutsättning för att bibehålla en världsledande roll. Det är i dagsläget flera kvinnor än män som uppfyller de höga krav som ställs på stipendiaterna och för alla stipendiater fyller stipendiet en viktig roll för deras ekonomiska förutsättningar som studerande elitidrottare, säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet.

De orienterare som nu tilldelas stipendiet är Jerker Lysell (VM-trea i sprint i somras och guldmedaljör på World Games), Lina Strand (VM-guldmedaljör i sprintstafett) samt Magdalena Olsson (individuell bronsmedaljör både på VM- och EM den gångna säsongen och även en del av stafettlaget som tog EM-silver).

RF:s hemsida listas samtliga stipendiater.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter