Svensk Orientering logotyp
02.07.2017

EM-brons till svenska stafettdamerna

Orientering
Under söndagen avslutades Ungdoms-EM i Slovakien med stafetter och då kom också Sveriges första medalj. Damlaget kom trea efter en stark avslutning av Isa Envall, IKHP.

Ungdoms-EM, EYOC, blev bättre och bättre dag för dag för de svenska löparna. Under de avslutande stafetterna slog damerna till med ett brons, medan herrarna sprang i mål som fjärde lag men diskades

- Herrarna spurtade om bronset, men saknade tyvärr en stämpel på andrasträckan. Både löparen själv och hans konkurrenter intygar att han var där, men det räckte inte, berättar den svenske ledaren Erik Mattsson.

Damlaget - Johanna Källvik Leufvén, Jenny Wegebro, Isa Envall - stod för en stark insats från start till mål och Isa Envall lyckades på sistasträckan föra upp laget till en bronsplats.

- Mycket fina insatser. Överlag var det många bra lopp i dag och vi visar att vi är med och fightas i toppen när vi orienterar rätt, säger Mattsson.

Resultat, Ungdoms-EM, stafett
H18
1) Frankrike 105.45, 2 Lettland +0.38, 3) Slovakien +4.21. Sverige (Erik Herne, Gustav Runefors, Oscar Johansson) diskvalificerat.
D18
1) Schweiz 104.15, 2) Österrike +6.01, 3) Sverige (Johanna Källvik Leufvén, Jenny Wegebro, Isa Envall) +6.06.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter