En VM-debutant, två veteraner och i övrigt en mycket rutinerad trupp till PreO-VM i Italien
02.06.2014

En VM-debutant, två veteraner och i övrigt en mycket rutinerad trupp till PreO-VM i Italien

Precisionsorientering
Den svenska VM-truppen i PreO till WTOC 2014, VM i PreO, som går samtidigt som orienteringslöparnas VM i Italien, togs på söndagen ut efter elitserietävlingen i Munkedal.

Andersson, Jens, 2014, 100pxVM debutant är Jens Andersson, OK Roslagen. Han kommer i och för sig att delta i sitt första VM men redan för två år sedan visade han upp sig i internationella sammanhang och blev trea på EM i Falun. Han deltog också på EM i Portugal i år där det inte gick helt prickfritt första dagen men mycket bra den andra dagen. Jens kommer att delta i den öppna klassens PreO-tävling.

 

Fredholm, Martin, 2014, 100pxGerdtman, Stig, 2014, 100pxDet två veteranerna är Stig Gerdtman och Martin Fredholm som båda gör sitt elfte raka VM, dvs. de har deltagit i samtliga WTOC. Båda tävlar i öppna klassen där Stig går i in TempO-tävlingen och Martin skall gå både TempO- samt PreO-tävlingen.

 

Jansson, Ola, 2014, 100pxInga_2010_100Johansson, Michael, 2014, 100pxKarlsson, Rolf, 2014, 100pxAv övriga rutinerade är Ola Jansson den mest rutinerade med flera VM-guld och han var också med redan i det första VM:et i Västerås 2004 men har missat något VM därefter. Ola tävlar numer i paralympic-klassen där även Inga Gunnarsson, Michael Johansson och Rolf Karlsson deltar. Alla med VM-medaljer i olika valörer hemma på väggen. Nu senast tog Michael Guld på EM i Portugal.

Wiksell, Marit, 2014, 100pxSist och yngst kommer Marit Wiksell, dock aldrig sist i en resultattabell. Oftast tvärt om, i topp. Vid VM i fjol en silverplats i TempO och på EM i år trea både i PreO och i TempO. Nu siktar hon mot guld – utan tvekan. Ett krux bara, det gör även övriga lagmedlemmar samt en och annan norrman och finländare. Men det är dags för en fullträff.

Ytterligare info om truppen finns här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter