Svensk Orientering logotyp
04.02.2014

Erfaren PreO-trupp till EM i Portugal (1)

Precisionsorientering
Sverige skickar en mycket erfaren trupp till EM i Portugal där de ställs inför den svåra uppgiften att försvara de sex medaljerna man tog i Falun för två år sedan. Då skall vi komma ihåg att vid EM i Falun så tävlade man om maximalt sju medaljer. Vid årets EM är antalet medaljer utökat eftersom TempO-klassen tillkommit. Således finns det nu tio medaljer att tävla om. Inget är omöjligt.

Det är dessutom faktiskt så att samtliga uttagna till årets EM var också med i Falun förutom Erik Lundkvist som hade den viktiga uppgiften som banläggare vi WTOC 2012. Främst i truppen finns naturligtvis titelförsvararna men även övriga hade mycket framskjutna placeringar och samtliga är även i år medaljaspiranter:

- Marit Wiksell Stora Tuna som tog guldet i öppna klassen (ök)
- Ola Jansson Björklinge som tog guldet i paralympic-klassen (pk)

samt trion

- Stig Gerdtman (4:a i ök), Martin Fredholm (6:a i ök) och Michael Johansson (2:a i pk) som tog lagguldet.

Övriga i medlemmar i laget är:

Jens Andersson 3:a i ök
William Rex 10:a i ök
Lennart Wahlgren 22:a i ök
Erik Lundkvist, banläggare EM 2012
Rolf Karlsson 3:a i pk
Inga Gunnarsson 4:a i pk

Mer info om de uttagna finns här.

De uttagna kommer att tävla i sina respektive klasser i PreO. Uttagningen till TempO-tävlingen kommer att ske senare liksom uttagningen till lagtävlingen. I den får man ställa upp med två lag varav endast ett lag räknas i resultatlistan. Nämnas skall att i Falun var de båda svenska lagen 1:a och 2:a men endast det bästa räknades och kom på pallen.

Uttagningen till årets tävling måste ske redan nu och baseras på meriter från 2013. Den första tävlingen i Norden går först veckan före avresan till Portugal.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter