Svensk Orientering logotyp
06.09.2015

Erik Stålnacke hade bäst syn i natten

Precisionsorientering
I den mörka septembernatten lyckades Erik Stålnacke som enda tävlande pricka in samtliga 20 kontroller rätt. Det tyder inte bara på bra syn utan också skicklig kartläsningsförmåga.

För det var inte bara mörker som ställde till problem. Sommaren som varit gynnsam för gräs- och slytillväxt vilket gjort att alla detaljer i tävlingsområdet var täckta med kraftigt gräs och grönt och det tog ett tag att synmässigt "se igenom" grödan. Dessutom hade banläggarna i Björklinge SOK valt vissa partier med stor omsorg för att göra problemen mästerskapssvåra. Men alla vi som såg Eriks koncentration och fokusering insåg att han skulle bli svårslagen.

Närmast kom Martin Fredholm, OK Linné, som bara hade ett fel och det på kontroll 13, ett mellanrum mellan en näsa och en punkthöjd. I det aktuella området fanns det tre objekt som stämde in på beskrivningen. Men den rätta punkten var en sk. falsk kontroll, dvs. det satt ingen skärm på den punkten.

På tredje plats kom Magnus Sterner, Strängnäs Malmby. Även han med bara ett fel men på den allra sista kontrollen, också det en sk. falsk kontroll. En liten sänka i en slänt. Magnus tog en skärm som satt en hjälpkurva upp.

Alla resultat hittar Du här.

Toppbilden visar medaljtrion med från vänster Martin, Erik och Magnus

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter