Eventor mobilanpassas – efterlängtad modernisering
06.04.2018

Eventor mobilanpassas – efterlängtad modernisering

Orientering
Eventor genomgår ständigt förbättringar och under kommande vecka blir delar av sajten mobilanpassade. "Den här moderniseringen är verkligen efterlängtad", säger förbundschef Susanne Söderholm

Eventor mobilanpassas alltså under kommande vecka och i samband med denna förändring har vi även sett över startsida och menysystemet som förändras något.

Oavsett om du surfar in med dator eller mobil kommer du givetvis att känna igen dig, på det stora hela, och innehållet är detsamma. Skillnaden kommer dock att vara tydlig och tanken med mobilanpassningen är att sajten ska bli mer användarvänlig för de över 50 procent som använder Eventor via mobil eller platta.

När det gäller mobilanpassningen har vi i denna uppdatering fokuserat på deltagaren som vill anmäla sig till en tävling, vilket är den vanligaste besökaren. Vi har därför mobilanpassat startsidan, tävlingskalendern samt de enskilda tävlingssidorna.

De delar av Eventor som handlar om administration kommer att behållas som de är i dag med så kallad desktopvy (datorvy) även för mobiler. De flesta som administrerar tävlingar gör det via datorn och därför är det inte lika angeläget att mobilanpassa dessa sidor.

De viktigaste nyheterna är …

  • Mobilanpassning för startsida, tävlingskalender och enskilda tävlingssidor.
  • Nytt menysysteme där vänstermenyn kommer fram först när man går till administration-, klubb- eller mina sidor. Då övergår också sidan också till dagens vy, så kallad desktopvy (datorvy).
  • Startsida uppdaterad genom nya menyn, delvis flyttade länkar, ändrad hierarki.
  • Snabbnavigering via "matrisikonen" högst upp, där vi har våra främsta tjänster och produkter.
  • Flytt av "skapa konto" och "logga in" till toppmenyn (låg tidigare i vänstermenyn). Tillhör du flera organisationer är det även via denna toppmeny och via ditt namn som du ändrar din organisationstillhörighet.


- Den här moderniseringen av mobila eventor är verkligen efterlängtad. Riktigt skönt att den nu kan lanseras, säger förbundschef Susanne Söderholm, som tror att många användare kommer att ha betydligt lättare att anmäla sig till tävlingar eller leta resultat via telefonen.

Som vid alla lanseringar finns en risk för initiala problem och SOFT välkomnar alla som stöter på märkligheter att höra av sig. Mejla dina iakttagelser till  eventorsupport@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter