Svensk Orientering logotyp
18.09.2015

Extrapoäng kan bli avgörande i finalen

Mountainbikeorientering
Nu på söndag avgörs svenska MTBO-cupen i Karlstad med OK Tyr som arrangör. Eftersom den sista deltävlingen ger tio extrapoäng kan dessa bli avgörande i några av klasserna. Särskilt herrseniorna upplösning ska bli spännande att följa, säger cupansvarige Peter Bergström.

Herrseniorklassen innebär en uppgörelse mellan Marcus Jansson och Anders Frisk med fördel Jansson. Marcus har avgörandet i egna händer och det räcker för hans del med såväl en första- som en andraplats för att totalsegern ska bli hans.

I damseniorklassen har den svenska stjärnan Cecilia Thomasson ledningen men hotas av rutinerade Ingrid Stengård  från Finland. Seger för Ingrid, vilket i dagsläget är ett högst troligt scenario, innebär att totalsegern är bärgad.

I herrarnas juniorklass kommer tyvärr inte ledaren Pontus Alfredssson till start då han själv har ritat tävlingskartan. Det blir istället främst en uppgörelse mellan Filip Bergström och Hampus Larsson som ligger närmast i sammandraget. Om någon av dessa vinner så har han totalsegern i sin hand. Pontus kan dock fortfarande stå som totalsegrare om utmanarna inte placerar sig tillräckligt högt i prislista denna sista deltävling.

Damerna junioklass är redan avgjord då Kajsa Engström har för stort försprång. Erica Olsson kan dock förbättra sin tredjeplats vid en seger och passera Elvira Larsson.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter