Favoritseger i TempO – Marit Wiksell slog alla
05.09.2015

Favoritseger i TempO – Marit Wiksell slog alla

Precisionsorientering
Precisionsorienterarnas SM-helg inleddes på lördagseftermiddagen med TempO som arrangerades av OK Linné i Uppsalas västra delar. Banan bestod inledningsvis av sex stationer med sex kontroller på varje station. Marit tog ledningen redan på första stationen med att endast använda 23 sek för att lösa de sex uppgifterna.

Sedan fortsatte det på samma sätt de kommande fyra stationerna där hon också var klart snabbast och med alla kontroller rätt. Först på den sjätte stationen blev hon slagen i tid och dessutom hade hon fel på de två sista kontrollerna på stationen. Sammanlagt hade hon dock en klar ledning inför de sista två stationerna där endast de 13 bästa fick delat.

Inför de två finalstationerna ledde Marit före Erik Stålnacke och Ola Jansson. Nämnas skall också att SM-tävlingens yngste deltagare Clara Jacobsson tog sig till finalen.

På de två finalstationerna som också var publikstationer blev det mera nerv i tävlingen. Redan på den första stationen hade Marit två fel men Erik hade tre fel och Ola alla rätt. Det betydde att Ola passerade Erik i det sammanlagda resultatet.

På sista stationen drog Marit på sig två fel vilket Ola gjorde medan Erik klarade sig med bara ett fel. Ola var dock snabbare på stationen än Erik och behöll sin andraplats men ingen kunde hota Marits seger.

Den största "raketen" på finalstationerna var Stig Gertman som klarade samtliga 12 kontroller felfritt och gick från en åttonde plats till fjärdeplatsen.

Övriga tävlande följde spänt den spännande upplösningen och applåderade varmt kombattanterna.

Alla resultat hittar Du här.

På toppbilden ses Marit i "action" på den sjunde stationen. Det gällde för tidtagarna att hänga med.

SM-2015-TempO

Prispall: 2:a Ola Jansson Björkling SOK, 1:a Marit Wiksell Stora Tuna OK, 3:a Erik Stålnacke IFK Göteborg.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter