Svensk Orientering logotyp
24.08.2016

Fina svenska placeringar på PreO 1 - nu väntar final

Precisionsorientering
Det blev många fina svenska placeringar på VM i PreO 1 som gick på vackra Saltö idag. Marit Wiksell ligger på andra plats, och nu väntar final på fredag. "Det har gått kanonbra", säger lagledaren Erik Lundkvist.

VM i precisionsorientering fortsatte idag med PreO 1. Tävlingen gick i naturreservatet på Saltö och banan var tuff med många höjdskillnader.

I den öppna klassen tog alla svenskar full pott poängmässigt, vilket innebär att man beräknar placering utifrån tid. Marit Wiksell, som igår tog hem VM-silvret i TempO, placerade sig på andra plats, bara en sekund efter Norge. Martin Fredholm blev trea.

I paralympic-klassen placerade sig Michael Johansson sig bäst och blev trea.

Erik Lundkvist är lagledare för svenskarna.

- Det har gått jättebra idag, att alla i den öppna klassen dessutom tog fulla poäng är kanon. Och jag är säker på att en del i paralympic-laget kommer att komma igen på fredag, säger Lundkvist och berättar att det var flera riktigt svåra kontroller på banan.

- Nu väntar final och de kommer att klara det bra,

Finalen går på fredag vid Tolvmanstegen och startar klocka 10.00.

Resultat:

Öppna klassen:

1) Martin Jullum, Norge, 15 sek, 2) Marit Wiksell, 16 sek, 3) Martin Fredholm, 19 sek.
Övriga svenska placeringar: 5) Stig Gerdtman, 25,5 sek, 8) Jens Andersson, 89 sek.
(Samtliga fick full poäng, 20).

Paralympic-klassen:

1) Pavel Shmatov, Ryssland, 20 poäng, 95 sek, 2) Vladislav Vovk, Ukraina, 18 poäng, 31 sek, 3) Michael Johansson, 18 poäng, 33,5 sek.
Övriga svenska placeringar: Rolf Karlsson, 16 poäng, 162 sek, Inga Gunnarsson, 15 poäng. 107,5 sek.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.