Svensk Orientering logotyp
19.05.2014

Förbundschefen Susanne ledde Sörmland till seger i PreO-stafett

Precisionsorientering
Under Upplandshelgen i PreO så anordnade Länna IF på lördagseftermiddagen en PreO-stafett ute i Länna öster om Uppsala.

PreO-stafett är en relativt ny gren och som förhoppningsvis blir mästerskapsgren i VM 2016.

I Sverige så har det arrangerats någon stafett varje år och detta var den första stafetten detta år. Vid denna tävling deltog 20 lag. Segrare blev efter en mycket hård kamp Sörmlands lag som vann före Tidaholm med endast en sekund och med ett Dalalag ytterligare endast en sekund efter.

Sörmland hade på den inledande sträckan Susanne Söderholm som gjorde ett alldeles brilliant lopp och kom in med alla åtta kontrollerna rätt och endast 15 sekunder på den småkluriga tidkontrollen. Med detta ledde man stafetten och hon satte därmed hård press på de mer rutinerade lagkamraterna Magnus Sterner på andra sträckan och avslutningsmannen Stig Gerdtman. De höll dock för trycket och gick också fullt på sina sträckor.

Två lag till lyckades med bedriften att ha alla kontroller rätt varför den sammanlagda tidkontrolltiden blev avgörande och ingen hade väl förväntat sig att det skulle bli så hårt att det bara skilde en sekund mellan de tre första lagen. På andra plats kom Tidaholm med "the Jacobsson family": farmor Kerstin, sonen Robert och sondottern Clara.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter