Svensk Orientering logotyp
12.10.2016

Förbundskapten Carlsson förlänger: "Känns jättekul!"

Orientering
Håkan Carlsson fortsätter som förbundskapten. Ett fyraårsavtal är på plats. "Det känns jättekul! Jag är verkligen motiverad att fortsätta och ser fram emot att utveckla verksamheten ytterligare", säger Carlsson.

Åren 2009-2010 var Håkan Carlsson tränare för orienteringslandslagets utvecklingsgrupp. 2011 blev han förbundskapten för A-landslaget.

Nu står det klart att den 38-årige närkingen fortsätter även efter VM-succén på hemmaplan. Det nya avtalet sträcker sig fyra år framåt i tiden och omfattar således det första renodlade skogsvärldsmästerskapet (Norge 2019) samt det första renodlade sprintvärldsmästerskapet (Danmark 2020).

- Efter VM i Bohuslän, som länge var ett viktigt mål vi jobbade mot, tog jag mig en rejäl funderare. Det tror jag är viktigt att göra ibland. Men ganska snart kände jag att jag inte är färdig med det här uppdraget. Det finns mycket att utveckla och jag har många spännande idéer för framtiden. Dessutom är det ju ett otroligt roligt jobb, i ett gäng med ett fantastiskt driv, säger Carlsson, som inom kort hoppas kunna presentera hur organisation och verksamhetsupplägg kommer att se ut.

- En del förändringar kan det bli. Men exakt hur vi kommer att organisera oss och hur verksamheten ska se ut får vi återkomma till.

Svenska Orienteringsförbundets styrelse var helt enig när den gav Carlsson fortsatt förtroende, och SOFT:s förbundschef Susanne Söderholm är glad att kontraktsförlängningen är i hamn.

- Håkan är verkligen sugen på en fortsättning och vi är mycket nöjda med hela den verksamhet han bedriver, både i landslaget och i dialogen med Riksidrottsförbundet och andra specialidrottsförbund. Många ser Håkan framför allt i samband med landslagsuppdragen, men han är även starkt drivande i externa utvecklingsprojekt och står för ett viktigt kunskapsutbyte med andra aktörer inom idrotten, säger Söderholm, som tycker att ett fyraårigt avtal känns naturligt.

- Kontinuitet är viktigt, inte minst nu när vi kommer att få nya former för de internationella mästerskapen. Att Håkan leder landslagsarbetet när Sverige gör sitt första skogs-VM och första sprint-VM:et någonsin känns riktigt bra.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter