Svensk Orientering logotyp
21.10.2016

Förbundskapten Wiklund Björk fortsätter: ”Känns grymt kul”

Orientering
I förra veckan blev det klart att orienteringens förbundskapten Håkan Carlsson fortsätter sitt uppdrag. Nu kan vi berätta att även Susanne Wiklund Björk, förbundskapten med ansvar för junior- och utvecklingslandslag, kör vidare.

Precis som Håkan Carlsson har Susanne Wiklund Björk undertecknat ett avtal som sträcker sig fyra år framåt i tiden. Duon har ett tätt samarbete och har tillsammans med övriga i landslaget skapat en miljö där trygghet, gemenskap, glädje och inspiration är viktiga ledord.

- Jag har verkligen funderat, tillsammans med min familj, hur framtiden ska se ut och kommit fram till att det känns oerhört spännande att fortsätta vara med på resan in i framtiden. Vi står inför härliga utmaningar och det känns grymt kul att ta sig an dem tillsammans med löparna, ledarna och resurspersonerna vi har runt landslaget, säger Wiklund Björk, som utöver ansvaret för junior- och utvecklingslandslag även fortsättningsvis kommer att finnas med runt A-landslaget.

För förbundskapten Håkan Carlsson har en mycket viktig pusselbit nu fallit på plats.

- Det känns väldigt bra att få fortsätta jobba ihop med Sussi! Hon har gjort ett mycket bra jobb och det blir bra med kontinuitet framåt. Det är en styrka att vi har en person som finns med hela vägen från junior till seniorlandslag. Det skapar en röd tråd i verksamheten, säger Carlsson, som inom kort hoppas kunna presentera hela landslagsorganisationen.

- Vi jobbar på lite förstärkningar, men där är jag ännu inte i hamn.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter