Genombrott för Wadell som tog en dubbel
14.05.2017

Genombrott för Wadell som tog en dubbel

Mountainbikeorientering
Den gångna helgen genomfördes premiären av Svenska Cupen MTB-O. Marcus Wadell från Ulricehamns OK har aldrig tidigare vunnit en deltävling, och nu blev det dubbelt upp i herrseniorklassen.

Under helgens tävlingar saknades två  av de mer namnkunniga konkurrenterna i H21 - Marcus Jansson och Linus Mood, som båda besväras av vårallergi. Men segraren Marcus Wadell, som också var tveksam till start på grund av en tidigare förkylning, gjorde två bra lopp och satte de närvarande åkarna på plats. En av de nyblivna herrseniorerna, Filip Bergström från Kvarnsveden, var säkert också nöjd med helgens resultat. Nu blev det två andraplatser vilket tydligt visar att de yngre både vill och kan vara med i toppen.

På damsidan var det Nadia Larsson från Fredrikshof som drog det längsta strået i lördagens sprint, medan Kajsa Engström från OK Kåre fick kliva högst upp på söndagens prispall för medeldistansen. Nadia hade även ett bra lopp på gång under söndagen men en passage av en lite otydligt kryssad stig (förbjuden) innebar diskvalificering.

Foto: Johan Lundblad

Hos damjuniorerna var det Elvira Larsson från Ryda SK som tog hem två säkra segrar före Emmy Albinsson, IFK Mora, och Elin Håll, HJS-Vansbro OK. Mer ovisst var det bland killarna där det båda dagarna var samma tre i topp men i olika ordning. På lördagen vann Gustav Johnsson, IFK Mora OK, och på söndagen Pontus Alfredsson från OK Tyr. Hampus Larsson, FK Göingarna, var tvåa båda dagarna.

Nu väntar Edsbyn på att få ta sig an de nästa deltävlingarna i Svenska Cupen MTBO 27-28 maj, med sprint på lördagen och medel på söndagen. Här hittar du infornation om de tävlingarna.

Foto: Johan Lundblad

Här hittar du lördagens alla resultat
Här hittar du söndagens alla resultat
Här hittar du totalställningen i Svenska Cupen MTB-O

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter