Svensk Orientering logotyp
26.07.2017

GULD TILL HELENA JANSSON

Orientering
Sverige fortsätter att skörda framgångar i World Games i Polen. I dag vann Helena Jansson medeldistansen: - Det känns fantastiskt att kunna ta ett individuellt guld också den här sommaren, säger Jansson som vann dubbla stafettguld vid VM i Estland.

Den andra tävlingsdagen av orienteringsdelen i World Games blev precis som gårdagens sprint gyllene sett ur ett svenskt perspektiv. Helena Jansson vann medeldistansen i Trzebnica, några mil norr om Wroclaw.

Jansson var drygt 20 sekunder från ledningen vid den första tidspasseringen, men från halvvägs och in i mål har Jansson varit i ledningen:

- Det var riktigt, riktigt klurig orientering. Mer så än vad jag förväntat mig på förhand. Så jag är väldigt glad att jag kunde hålla ihop orienteringen hela vägen, säger Jansson.

 

Var det ett orienteringstekniskt rent lopp?

- Jag har stått still och tvekat ganska många gånger både på sträckorna och in mot kontrollerna. Det var väldigt tät vegetation, så du var tvungen att vara helt rätt för att kunna se skärmen. Några gånger har jag haft hjärtat i halsgropen när jag inte riktigt sett skärmen. Men så tror jag att alla har haft det. Det är den typen av terräng, säger Jansson som efter att hon passerat mållinjen fick stå och vänta på att sist startande och största hotet, ryskan Natalia Gemperle, skulle gå i mål.

Hon gjorde det på en tid tre sekunder sämre än Janssons.

- Det känns fantastiskt att kunna ta ett individuellt guld också under den här sommaren. VM var upp och ner för min del. Två guld i stafetterna, men i de individuella loppen fick jag inte alls till det som jag ville. Därför känns det här guldet extra bra, säger Jansson.

För gårdagens bronsmedaljör Lina Strand blev det elfte plats.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter