Svensk Orientering logotyp
10.05.2015

Häftig natt för damernas Dream Team: "Pratar redan om att göra det igen"

Orientering
En felstämpling på långa natten innebar att superdamlaget Nightfoxes International diskades på Tiomila. ”Men det var aldrig nån tvekan om att fullfölja. Alla tyckte det var jättekul att springa lång nattstafett”, säger lagledaren Sussi Wiklund Björk.

Tove Alexandersson hade tilldelats den tredje sträckan, mytomspunna "långa natten", men världsettan på damsidan stämplade fel och därmed stod det klart att damernas Dream Team inte skulle få något resultat.

- 50 minuter gick bra. Sedan tog energin slut och det blev lite kämpigt. Nästa gång ska jag kolla kodsiffrorna bättre, skriver Alexandersson på Twitter.

Lagledaren Susanne Wiklund Björk berättar att flera av tjejerna var rejält slitna, kanske allra mest i huvudet. Inte så konstigt, med tanke på att de redan hade sprungit damstafetten för sina respektive klubblag.

- Det har varit en fantastisk upplevelse! Tjejerna tycker att det har varit en häftig utmaning att springa. Det är klart att det har varit tufft, så tätt inpå deras egna hårda lopp, men de har verkligen tyckt att det varit roligt och de pratar redan om att göra det igen, säger Wiklund Björk.

- Det som flera tjejer sagt är att de är slitna i kropparna, men framför allt att de varit slitna i huvudet, att det har varit segt att ta beslut och fullfölja. Och de har ju missat, nästan alla har gjort bommar, och det brukar inte de här tjejerna göra.

Laget var fem minuter ifrån att slippa omstarten, men avslutaren Lena Eliasson var säkert inte alltför besviken när hon fick gå ut tillsammans med gott om folk.

I mål var Nightfoxes International 186:28 efter segrande IFK Göteborg, en tid som hade räckt till plats 134 om det inte vore för felstämplingen.

- De har genomfört det här på ett bra sätt tycker jag. I synnerhet med tanke på de egna loppen innan. Och det blir säkert fler, liknande grejer framöver, summerar Wiklund Björk.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter