Svensk Orientering logotyp
24.07.2015

Hagström vann efter spännande kamp

Orientering
Sara Hagström tog sin sjätte totalseger i O-Ringen. Dagens seger kom efter en spännande strid mot danskan Miri Thrane Ödum. "Jättekul och jättetufft", säger Hagström.

De gick ut med tretton sekunders marginal. Och det blev en tuff kamp i skogen mellan Sara Hagström och Miri Thrane Ödum.

De turades om i täten, tog olika vägval, och kom tillbaka ihop. På väg mot den ”sista svåra” kontrollen fick Hagström en lucka:

- Jag vände mig om och såg att det var en ganska rejäl lucka bakåt och då förstod jag att om jag inte klantar till det så skulle det räcka. Men när vi sedan kom in mot sista kontrollen var hon bara några steg bakom. Det var riktigt tufft och nervöst, men jag är otroligt glad att det räckte hela vägen, säger Hagström som hade en ganska knackig inledning på veckan.

Hon var sexa på den första etappan, sex minuter från täten. Men efter flera starka insatser lyckades JVM-guldmedaljösen tog sig till sin sjätte totalseger i O-Ringen.

- JVM var årets stora mål. O-Ringen har varit som en rolig grej, men efter den dåliga starten har jag verkligen skärpt till mig och jag är glad över att det räckte så långt som det gjorde, säger Hagström.
Norrmannen Andreas Sölberg som tävlar för IFK Göteborg vann den äldsta herrjuniorklassen i O-Ringen.

- Det var väldigt fint ute i terrängen. Men precis som tidigare var det tungt att springa, ler Sölberg som gick ut på slutsträckan med en ledning på en och en halv minut. Och den ledningen lyckades han utöka.

När han passerade mållinjen var han fyra minuter före tvåan Topi Raitanen:

- Detta är min första totalseger i O-Ringen. Det känns väldigt skönt att få med sig en seger här nu när jag nästa år tar klivet och blir senior, säger Sölberg som var med i det IFK Göteborgslag som vann Tiomila tidigare i år. Han tog dessutom brons på långdistansen i junior-VM i Norge för ett par veckor sedan.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter