Svensk Orientering logotyp
29.04.2017

Hakarpspojkarna vann Ungdomsstafetten

Orientering
IK Hakarpspojkarna är helgens första vinnare i Tiomila. Kvartetten Victor Gunnarsson, Emma Ling, Joar Hertin och Hilda Holmqvist Johansson vann Ungdomsstafetten efter en svängig slutsträcka.

Nu är Tiomilafesten i Göteborg igång på allvar. Och det bjöds på dramatik redan under den första tävlingen. Stora Tuna hade ryckt åt sig en ledning efter tre sträckor i Ungdomsstafetten, men ett stort Tunamisstag på den första kontrollen på slutsträckan kunde IK Hakapspojkarnas Hilda Holmqvist Johansson gå upp i ledning:

- Men jag märkte inte när jag passerade Stora Tuna. Jag har hela tiden siktat på att enbart fokusera på mitt lopp. Det var långt till den första kontrollen, jag ville komma in i orienteringen på ett bra sätt och tog ett runtvägval till ettan, efter det flöt det på bra, säger Holmqvist Johansson.

Efter att hon tagit sig upp i ledningen vid den första kontrollen sprang hon ensam i täten och in på upploppet kunde lagkamraterna Victor Gunnarsson, Emma Ling och Joar Hertin möta upp och springa i mål som segrare drygt en och en halv minut före tvåan Paimion Rasti.

 

Vad var målsättningen inför loppet?

- Vi siktade på att vara bland de tre bästa. Och det blev vi ju, skrattar Holmqvist Johansson och lagkompisarna fyller i:

- Vi har väldigt bra sammanhållning i hela klubben och dessutom bra träningar. Och så har vi kul ihop.

Det visade sig vara en framgångsfaktor.

Ytterligare tre svenska lag tog sig in bland de tio bästa. Sävedalen var sjua, Kolmården åtta och Trollhättan nia.

 

Ungdomskavlen: 1) Hakarpspojkarna (Victor Gunnarsson, Emma Ling, Joar Hertin, Hilda Holmqvist Johansson), 97.26, 2) Paimion Rasti, +1.33, 3) Espoon Suunta, +1.42, 4) Nydalen, +1.53, 5) Freidig, +1.57.

Övriga svenska lag: 7) Sävedalen, +2.13, 8) Kolmården, +3.26, 9) Trollhättan, +3.31, 11) IFK Göteborg, +5.02, 12) Karlskrona, +5.08, 13) Eksjö, +5.09, 16) Nyköping, +5.27, 17) Stora Tuna, +7.16.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter