Svensk Orientering logotyp
27.05.2016

Här är de svenska stafettlagen (3)

Orientering
På lördagen avslutas EM i Tjeckien med stafett. Tyvärr måste en småkrasslig Helena Jansson avstå stafetten, Emma Johansson ersätter: "Vi har goda chanser till medalj i både herr- och damstafetten", säger förbundskaptenen Håkan Carlsson.

För två år sedan vann de svenska herrarna stafetten vid EM i Portugal. Två tredjedelar av det laget ingår i det svenska förstalaget även den här gången: Fredrik Bakkman och Gustav Bergman. Ändringen är att Oskar Sjöberg springer mittsträckan.

I andralaget springer Jonas Leandersson (startman i guldlaget från 2014) tillsammans med Johan Runesson och Martin Regborn.

- Regborn som tog brons på den individuella långdistansen gör sin första mästerskapsstafett. Nu får han chans att avsluta i andralaget, och vi har två riktigt bra herrlag som kommer att konkurrera om fina placeringar. Men konkurrensen är stentuff, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

På damsidan kommer den dubbla Europamästarinnan Tove Alexandersson att avsluta i förstalaget. Lina Strand och Emma Johansson springer de två inledande sträckorna.

Helena Jansson är småkrasslig och måste tyvärr avstå dagens stafett.

I andralaget kommer Alva Olsson, som förde det svenska andralaget till ett skrällsilver på stafetten i Portugal avsluta. Lilian Forsgren och Anna Bachman inleder.

- Vi är duktiga på att springa stafett så detta kommer att passa oss bra. Jag ser fram mot att avsluta detta lyckade mästerskap i Tjeckien med ännu en bra dag, säger Carlsson.

Herrar
Lag 1: Fredrik Bakkman, Oskar Sjöberg, Gustav Bergman
Lag 2: Jonas Leandersson, Johan Runesson, Martin Regborn

Damer
Lag 1: Lina Strand, Emma Johansson, Tove Alexandersson.
Lag 2: Lilian Forsgren, Anna Bachman, Alva Olsson

Här är hela startlistan

Stafetten kan följas via livestream på IOF Livecenter

Herrstafetten startar 10.00 och damstafetten följer direkt efter

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter