Svensk Orientering logotyp
25.05.2018

Här är Svenska Orienteringsförbundets nya marknadsutvecklare: "Stolt och entusiastisk"

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet anställer en marknadsutvecklare. Victoria Enbäck, som tillträder sin tjänst i augusti, kommer att arbeta heltid med varumärke, marknadsfrågor och försäljning. "Jag är både stolt och entusiastisk", säger hon.

Svensk orientering är inne i en mycket positiv utveckling. Engagemanget är enormt, allt fler hittar till vår redan stora rörelse och internationellt är Sverige en stormakt i orienteringsvärlden. För att kunna växa ännu mer och ta vara på sportens fantastiska potential anställer Svenska Orienteringsförbundet nu en marknadsutvecklare.

Rollen marknadsutvecklare är en ny tjänst, där huvudfokus ligger på marknad, varumärke och försäljning.

- Det ska bli fantastiskt att få arbeta med något som ligger mig så varmt om hjärtat, säger Enbäck.

- Genom att arbeta fokuserat med dessa frågor vill jag skapa ett långsiktigt och strategiskt tänk som kan stärka varumärket och öka medvetenheten om orientering ytterligare.

Närmast kommer Enbäck från Myndigheten för tillgängliga medier där hon arbetar som marknadskommunikatör. Bakom sig har hon en lång erfarenhet av att arbeta med marknadsföring, både på myndighet och i säljande organisationer. Hon har även arbetat på säljsidan, bland annat på kontorsvarukoncernen Esselte.

Förbundschef Susanne Söderholm är mycket nöjd med att rekryteringen är i hamn:

- De senaste åren har försäljningsarbetet bedrivits av externa säljare och i och med den här tjänsten kan detta arbete i större utsträckning bedrivas inom ramen för förbundets egen organisation. Detta kommer att utveckla arbetet med varumärket svensk orientering och inte minst underlätta arbetet med marknadsföring och paketering av individuella lösningar. Med Victoria får vi en driven och engagerad medarbetare som kommer att ha full koll på och förädla vårt varumärke och helhjärtat marknadsföra svensk orientering. Det här känns riktigt bra!

Victoria Enbäck är 45 år och bor i Tyresö. Hon är medlem i Söders-Tyresö och beskriver det som en dröm att få arbeta professionellt med orientering.

- Det är i vuxen ålder som jag har fastnat för den här sunda sporten i oländig terräng. Det var min dotter som började och jag följde med som sällskap. Jag fastnade direkt och nu är jag själv medlem och jag och dottern tränar tillsammans, säger Victoria Enbäck.

- Det är ett så mysigt sätt att umgås. Och så kan jag skylla på dottern när vi inte hittar kontrollerna, skrattar Victoria.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter