Svensk Orientering logotyp
25.11.2013

Holmberg: "Ett viktigt avstamp"

Orientering
I helgen drar årets skidorienteringssäsong igång på allvar med WRE-tävlingar i Kiruna. "Ett bra avstamp inför världscupen", säger Andreas Holmberg.

Förra veckan var det svenska skidorienteringslandslaget i Arvidsjaur på träningsläger. Detta för att vässa formen inför den stundande säsongen.

Till helgen är det två tävlingar vid Matojärvi skidstadion. På programmet står en masstart över medeldistans på lördagen och en sprint på söndagen. Tävlingarna är dessutom världsrankinggrundande (WRE):

- Jag har kört några träningstävlingar i skidorientering, men detta blir de första riktiga tävlingarna och det är alltid lite speciellt, säger Moras Andreas Holmberg som dock drog på sig nummerlappen vid tre tillfällen under det gångna veckoslutet.

Detta då längdåkarna hade sin premiärhelg i Bruksvallarna. Tre stabila lopp blev det av 21-årige Holmberg. Bästa placeringen kom i sprinten där han blev 32:a, en halv sekund från avancemang till kvartsfinal.

- Jag är nöjd med min insats under helgen. Det var ett bra kvitto, speciellt med tanke på att jag tränat riktigt hårt de senaste veckorna och kom till Bruksvallarna direkt från lägret i Arvidsjaur.

Hur har träningen fungerat under sommaren och hösten?

- Det har känts väldigt bra. Jag tycker att jag utvecklats. Jag har lagt störst fokus på att utveckla fysiken och det känns som att jag har tagit kliv där, säger Holmberg.

Vad är målet med säsongen?

- Det är EM i Ryssland och så världscupen. Den drar ju igång redan nästa vecka med tävlingar i Finland och därför vore det väldigt skönt att få till två bra lopp i Kiruna, säger Andreas Holmberg.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter