Svensk Orientering logotyp
10.09.2014

Inför finalen av Svenska Cupen MTB-O 2014

Mountainbikeorientering
På söndag avgörs den 9:e och sista deltävlingen av Svenska Cupen MTB-O 2014 vid Lugnets skidstadion i Falun. Tävlingen kommer att avgöras på en långdistans med masstart vilket ökar på spänningen ytterligare.

Osäkra cupsegrare

Inför finalen är det kamp om cupsegern i två av de fyra klasserna. I damseniorklassen leder världsmästarinnan Cecilia Thomasson knappt med 20 poäng före Ingrid Stengård från Finland. Ingrid har dock chansen att genom en seger ta sig förbi Cecilia i cupen så där blir det en hård strid om att vara först över mållinjen. I herrjuniorklassen är det ännu jämnare, Sebastian Svärd leder med endast 5 poäng före Filip Bergström. Pontus Kullin Alfredsson har redan säkrat tredjeplatsen. Här kommer även Oskar Sandberg som nyligen blev juniorvärldsmästare att vara med och slåss om cuppoängen i finalen för att försöka klättra i slutresultatlistan från hans nuvarande 7:e plats.

Totalsegrar klara - prestigkamper viktiga

I herrseniorklassen har redan Rickard Olsson säkrat totalsegern före Anders Frisk, här blir det nog ändå en hel del prestige om att försöka ta en delseger i det avslutande masstartsloppet. Kampen om den sista pallplatsen för seniorerna ser ut att stå mellan Marcus Jansson och Linus Mood. I damjuniorklassen har den nyblivna juniorvärldsmästarinnan Kajsa Engström redan sedan tidigare full pott i cupen och en ointaglig ledning. Här får de andra tjejerna kämpa om de andra pallplatserna istället, bäst till för det ligger Rebecka Hylander och Katarina Hammas.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter