Inga medaljer till Sverige sista dagen i PreO-VM
27.06.2015

Inga medaljer till Sverige sista dagen i PreO-VM

Precisionsorientering
Den dåliga trenden från fredagens TempO-final höll tyvärr i sig även den sista dagen i PreO-VM. Det här var första gången någonsin Sverige blev utan medaljer i ett PreO-VM.

Det var med förhoppning om medaljer VM-truppen åkte till sista dagen i årets PreO-VM. Återigen var samlingen Zagrebs golfbana. Störst förhoppning fanns i paralympicsklassen och på Ola Jansson som ledde med en poäng inför dagen.
- Jag hamnade i tidsnöd och fick skynda mig förbi de tre sista kontrollerna och fick därför fel på de två av dem, berättar Ola Jansson.

Ola slutade sammanlagt på en fjärde plats.

I den öppna klassen tappade Martin Fredholm femteplatsen från i onsdags då första dagen avgjordes och blev tillslut sjuttonde. Stig Gerdtman avslutade dock formidabelt med alla kontroller rätt.
- Jag hade en bra känsla under hela tävlingen, kartan stämde bra och jag kunde lita på linjer och kartläsning hela tiden. Bara de två sista var jag i lite tidsnöd, men de gick in de också, berättar Stig Gerdtman.

Michael Johansson klättrade också till en slutlig femte plats. Rolf Karlsson gick förbi Inga Gunnarsson och de blev tjugoetta respektive tjugotvåa.

Laget bestående av Martin Fredholm, Marit Wiksell och Ola Jansson kom på en slutlig femte plats i lagtävlingen.

Sammantaget var detta Sveriges sämsta VM hittills och det var första gången Sverige blev utan medaljer i ett VM. Nästa år är det två mästerskap - EM i Tjecken och VM på hemmaplan i Strömstad/Tanum.

WTOC2015_para

Podiet i paralympicsklassen. Segrare Vladimir Vovk, Ukraina, tvåa Ivitca Bertol, Kroatien, trea Sören Saxtorp, Danmark, fyra Ola Jansson, Sverige, femma Michael Johansson, Sverige och sexa Jana Kostova, Tjeckien.

WTOC2015_Open

Podiet i öppna klassen. Segrare Michele Sera, Italien, tvåa Anti Rusanen, Finland, trea Martin Jullum, Norge, fyra Marko Määtälä, Finland och Vitalii Kyrychenko, Ukraina samt sexa, förra årets världsmästare, Guntars Mankus, Lettland.

WTOC2015_Team

Podiet i lagtävlingen. Etta Ukraina, tvåa Kroatien, trea Finland, fyra Tjeckien, femma Sverige och sexa Lettland.

Arrangörens hemsida: www.wtoc2015.org/

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter