Svensk Orientering logotyp
02.09.2015

Intensiv SM-helg i Uppsala

Precisionsorientering
I helgen 5-6/9 kommer samtliga tre SM-tävlingar i PreO att avgöras i Uppsalatrakten. Tävlingarna börjar på lördag eftermiddag med TempO-tävlingen där OK Linné är arrangörsklubb. Hela svenska eliten deltar och det kommer att bli en skiftande och utslagsgivande tävling i utkanten av de västra delarna i staden.

Tävlingen innehåller sex stationer med sex kontroller på varje station. De bästa deltagarna går sedan till en final med ytterligare två stationer om vardera sex kontroller. Dessa kontroller är publikkontroller och publiken kan på nära håll följa slutfasen av tävlingen och segraren kan koras bara sekunderna efter att sista svaret är avgivet.

Det blir inte lång vila för deltagarna för redan kl 21 på lördag kväll startar SM-natt med Björklinge SOK som arrangör. Den tävlingen avgörs cirka en mil norr om Uppsala och där kommer även dagtävlingen att avgöras på söndag förmiddag.

Det blir således en intensiv helg för PreO utövarna där tre svenska mästare skall koras inom 24 timmar.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter