Svensk Orientering logotyp
02.12.2014

IOF Eventor är på plats: "Mycket glädjande"

Orientering
Eventor, Svenska Orienteringsförbundets system för bland annat tävlingsprogram och anmälan, går återigen på export. Den här gången är det Internationella Orienteringsförbundet, IOF, som börjar nyttja systemet.

Det nya systemet heter IOF Eventor och det blev publikt under tisdagen.

IOF Eventor är alltså en anpassning av Svenska Orienteringsförbundets Eventor och den nya tjänsten, som nås via IOF:s hemsida eller via eventor.orienteering.org, har utvecklats under 2014.

Från och med nu är IOF Eventor det system som kommer att hantera anmälningar och tävlingsinfo gällande samtliga IOF-tävlingar och World Ranking Events. IOF Eventor kommer även att tillhandahålla ranking och aktuell ställning i världscupen.

Vidare kan IOF Eventor nyttjas som ett register över alla förbund, aktiva och funktionärer. En kalenderfunktion finns också, precis som i svenska Eventor.

Via IOF Eventor ska inte bara aktiva anmäla sig till tävlingar, utan även lag, funktionärer, VIP och media. Systemet ska även kunna användas för att boka transporter och måltider i samband med tävling.

Svenska Orienteringsförbundet fick i våras uppdraget att utveckla IOF Eventor på licensbasis. Det är ett upplägg som sedan tidigare valts av Norge och Australien, två länder där de nationella förbunden använder Eventor.

– Det är mycket glädjande att IOF valde Eventor som system och vi ser positivt på ett fortsatt samarbete, säger Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm.

– Eventor är ett mycket vasst system och det är naturligtvis väldigt positivt och rationellt att allt mer data administreras med samma verktyg, säger SOFT:s projektledare Jonas Ekvall.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter