Svensk Orientering logotyp
05.05.2014

IOF lyssnar på NORD - arbetsgrupp ser över tävlingsprogrammet

Orientering
NORD-länderna lade nyligen fram ett förslag om förändringar i det internationella tävlingsprogrammet. Färre tävlingar och högre kvalitet är målet. Nu tillsätter internationella förbundet, IOF, en arbetsgrupp för att genomlysa frågan. Sveriges förbundschef Susanne Söderholm blir NORD:s representant i gruppen.

NORD (orienteringsförbunden i Sverige, Danmark, Finland och Norge) lade fram sitt förslag inför sommarens generalförsamling (läs mer om innehållet här). Nu vill IOF att en utredning startar redan under våren.

- IOF:s president Brian Porteous har bett oss att vara med i den här processen och vi deltar ju mer än gärna i en konstruktiv diskussion. Vi har därför accepterat att dra tillbaka det förslag vi först formulerade, säger Sveriges förbundsordförande Lena Larsson.

NORD:s representant i arbetsgruppen blir Sveriges förbundschef Susanne Söderholm och Finlands förbundschef Mika Ilomäki kommer att sitta med i referensgruppen.

- Jag är övertygad om att man inom IOF kan identifiera samma problem som vi. Det gör att jag ser mycket positivt på möjligheten att skapa ett bättre och mer enhetligt tävlingsprogram, som blir mer attraktivt för arrangörer, tävlande, sponsorer och tv-bolag, säger Susanne Söderholm.

- 2014 och 2015 kan vi inte påverka, men målsättningen är att från och med 2016 ha ett tävlingsprogram som bättre svarar mot tv-bolagens önskemål.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter