Jätteintresse för PreO vid Prova-på-dagen - cirka 800 deltagare
27.07.2016

Jätteintresse för PreO vid Prova-på-dagen - cirka 800 deltagare

Precisionsorientering
På vilodagen i O-Ringen anordnades den sedvanliga Prova-På dagen för O-Ringen-besökarna. Detta skedde i år vid Hundfjället där hugade orienterare fick prova på de banor som PreO-tävlingarna hade på den andra etappen under måndagen.

SOFT:s PreO-grupp hade förväntat sig cirka 200 deltagare vilket var toppnoteringen i Sälen 2008 då O-Ringen förra gången arrangerades på samma ställe.

För att vara säkra på att alla besökare skulle kunna delta hade man tryckt upp över fyrahundra kartor. Att dessa gick åt som smör i solsken var en enkel jämförelse med den stigande temperaturen. Folk bara strömmade upp mot Trollstugan från parkeringen och kartorna tog snabbt slut. Men man väntade tålmodigt samtidigt som folk började få problem att hitta parkeringsplatser.

 

De först startande började återvända och ombads lämna tillbaka sina kartor - återbruk av kartorna skedde snabbt. Alla väntande fick en egen karta och även de kunde få prova på PreO. Alla var tacksamma och nöjda.

 

Enligt planerna skulle verksamheten pågå mellan 10 och 12 men först i 14-tiden började det lugna ned sig och då kom alla PreO-utövare som varit utposterade efter banan för att hjälpa ”Prova-På”-deltagarna att återvända ned till samlingsplatsen. De rapporterade om enbart positiva omdömen från ”Prova-På”-arna. Intressant – klurigt – svårt – men roligt, var typiska omdömen. En sammantagen bedömning var att minst 800 personer hade deltagit.

- Jättekul och inspirerande för oss PreO-utövare som inte alltid får den uppmärksamhet som vi önskar och kanske förtjänar för att kunna öka intresset för PreO, säger Owe Fredholm i SOFT:s PreO-grupp. 

Fotona tagna under dagen visar på den stora tillströmningen av deltagare.    

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter