Svensk Orientering logotyp
15.07.2015

Johansson går ”all-in” på O-Ringen MTBO

Mountainbikeorientering
När det stod klart att Fredrik Johansson missar VM på grund av skada dröjde det inte länge innan beslutet fattades: ”all-in” på O-Ringens moutainbiketävling! ”Tanken dök upp direkt när VM-beslutet var fattat”, säger Sveriges långdistansgigant.

För ett par veckor sedan skrotade Fredrik Johansson sin VM-plan. Fotskadan han ådrog sig på Swedish League i Säter ville inte läka tillräckligt snabbt och ett stort svenskt medaljhopp tvingades plötsligt byta fokus.

- Tanken att köra MTBO på O-Ringen dök upp ganska direkt efter att jag ställde in VM. Jag kände mig tävlingssugen och fick nys om det här. Det ska bli skönt att tävla av sig lite, berättar Johansson som under rehabiliteringstiden har avverkat många mil på cykel.

- Så länge VM-hoppet levde körde jag mycket landsväg, men efter VM-beslutet gick jag och köpte mig en mountainbike och började köra mer i skogen. Då kände jag direkt att jag måste testa det här. En kul grej.

Har du tränat mountainbikeorientering?

- Nja, O-Ringen blir första gången med kartställ, men jag hoppas att skillnaden mot vanlig orientering inte ska vara alltför stor. Allt beror på hur tekniskt tufft det blir med småstigarna. Rent fysiskt och orienteringstekniskt ska jag nog hänga med.

Du beskriver det som ”en kul grej” men vilken är inställningen när du väl står där på startlinjen?

- Då är det "all-in". Inget snack.

Och när får vi se dig som orienteringlöpare igen – hur går rehaben?

- När det blev som det blev har jag verkligen bestämt mig för att inte skynda på något. Jag ska försöka komma igång med löpningen lite under O-Ringen-veckan. Sedan vet jag inte om jag hinner komma tillbaka till SM-tävlingarna i höst, men det är fortfarande förhoppningen.

O-Ringen MTB-O är en tredagarstävling som startar med en långdistans tisdagen 21 juli, fortsätter med en sprint på onsdagen och avslutas med en medeljakt på torsdagen.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter