Svensk Orientering logotyp
23.08.2016

Johansson laddad inför VM-medeln

Orientering
Förra VM tog Emma Johansson brons i medel och stafett. Nu är det återigen dags att ge sig ut i VM-terräng. Klockan 11.40 startar de första medeldistans-löparna. "Det kommer att bli riktigt häftigt", säger Johansson.

Idag är det dags för första skogsdistansen på hemma-VM. Medeln går i Tanum och Emma Johansson, Anna Bachman, Helena Jansson, Tove Alexandersson, Albin Ridefelt, Gustav Bergman och Peter Öberg springer i blågult.

Domnarvets Emma Johansson har laddat för medeldistansen sedan i juni, då hon fick beskedet att hon var med i VM-truppen.

- Jag har stora förhoppningar om att jag ska lyckas genomföra loppet precis som jag har förberett mig för. Jag har haft en jättebra uppladdning och träningen har gått precis som jag har velat under hela sommaren, säger Johansson.

På VM i Skottland ifjol tog hon brons i just medeldistansen och även i stafetten tillsammans med Helena Jansson och Annika Billstam.

- Förra året så bar det hela vägen upp till pallen och jag ser alla möjligheter för det i år också. Men först måste jag utföra jobbet och fokusera på det, säger Johansson och berättar att hon senaste dagarna har känt sig redo för att äntligen ställa sig på VM-startlinjen igen.

- Vi har varit ute och tränat utifrån model event-kartan och det känns väldigt bra. Jag har en bra bild av området och hur det ser ut.

Vad tycker du om terrängen?

- Den är inte så speciell för mig, jag är uppvuxen i Värmland och har bott i Dalarna så visst, det är en stänk av kust här, men det är ändå en svensk terräng som jag känner mig trygg med och gillar. Det här kommer att bli riktigt häftigt.

Hur ser konkurrensen ut?

- Den är tuff. Bara i vårt lag så finns det jätteduktiga tjejer. Men jag tänker inte så mycket på den nu, för det är jag själv som avgör hur det går i dag. Jag vågar lita på mina förberedelser och känner mig inte stressad. Jag har sett fram emot det här i flera år och försöker nu bara att njuta av hela upplevelsen, säger Emma Johansson som tidigare i år tog ett stafett-silver på EM i Tjeckien tillsammans med Lina Strand och Tove Alexandersson.

Här är alla SVT:S sändningstider under VM.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter