Svensk Orientering logotyp
18.08.2015

JVM-guld till Sandberg i första loppet

Mountainbikeorientering
Trots att Tjeckien bjudit på riktigt varma temperaturer hela sommaren var förutsättningarna de motsatta när VM och JVM drog igång med medeldistans. Regn och dimma visade sig dock vara framgångsrika förhållanden för Oskar Sandberg.

 Med arenan belägen på en skidstadion nästan på toppen av ett berg i staden Jablonec, några mil från Liberec och med starten nedanför berget möttes åkarna av riktigt tuffa backar.

Orienteringen var tekniskt relativt enkel, men vägvalen utslagsgivande och stora krav ställdes på åkarnas fysiska förmåga.

Oskar Sandberg ledde med några få sekunder halvvägs på banan men drygade sakta och säkert ut. Segermarginalen kunde till slut skrivas till 17 sekunder ner till Andrej Cully från Slovakien.

- Ett jättebra lopp, det var rolig cykling. Inte så orienteringstekniskt svårt men jobbigt fysiskt, så det var jätteroligt, säger Sandberg till orientering.se.

Nyckeln till guldmedaljen menar han var att inte göra misstag och kämpa på hela vägen. 2014 blev det också en guld men den gången i sprint.

- På förhand trodde jag sprinten skulle vara min bästa distans, men nu får jag väl satsa på medalj på alla distanser och ser också fram emot en rolig stafett senare.

Kajsa Engström lyckades inte försvara fjolårets guld på JVM, utan slutade som åtta.

I seniorklasserna var den bästa svenska damen Cecilia Thomasson på åttondeplats och bland herrarna placerade sig Marcus Jansson främst som tjugotvåa.

 

Alla resultat hittar Du här

 

WMTBOC2015 och IOF Live center kan Du följa tävlingarna.

Onsdagens sprint direktsänds dessutom med stor tv-produktion.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter