Svensk Orientering logotyp
27.08.2014

Kajsa Engström starkast i medeldistansen på JVM

Mountainbikeorientering
De svenska juniorerna fortsätter att samla medaljer i Polen. I dag kom det andra guldet när Kajsa Engström vann medeldistansen: "Ett jättebra lopp", summerar Engström.

Kajsa Engström tog sin andra medalj under JVM i Polen. I måndags tog hon och Oskar Sandberg brons i mixstafetten.
Nu fick hon kliva allra överst på prispallen efter en mycket bra insats på medeldistansen:
- Det har gått jättebra och det var verkligen rolig orientering. Jag förstod redan ute på banan att jag hade ett bra lopp på gång. Jag kom ikapp tjejen som startade före mig och såg flera andra ute i skogen. Men vid den näst sista kontrollen gjorde jag ett misstag och då började tankarna att komma att jag skulle tappa det, säger Engström.
Men det gjorde hon definitivt inte. Falutjejen vann 37 sekunder före tjeckiskan Veronika Kubinova:
- Jag är väldigt nöjd med att jag kunde hålla fokus på vad jag skulle göra. Jag hade bra framförhållning i min orientering. Och jag tyckte inte att det var så tekniskt svårt, jag kom in i orienteringen på ett bra sätt direkt, säger Engström.
För gårdagens guldvinnare Oskar Sandberg blev det nionde plats i dagens medeldistans.
Men det blev ytterligare en svensk medalj, detta genom Erica Edman som tog silver i ungdoms-EM. 1.20 bakom ryskan Daria Mikryukova.

Juniorer: 1) Kajsa Engström, Sverige, 45.09, 2) Veronika Kubinova, Tjeckien, +0.37, 3) Lisa Pirker, Österrike, +0.52.
Övriga svenska placeringar: 9) Rebecka Hylander, +9.38, 12) Katarina Hammas, +12.04, 18) Jennifer Andersson, +19.40.
Herrar: 1) Tim Robertson, Nya Zeeland, 44.33, 2) Vladislav Kisilev, Ryssland, +1.08, 3) Viacheslav Chernykh, Ryssland, +1.56.
Svenska placeringar: 9) Oskar Sandberg, +3.50, 26) Pontus Kullin, +9.44, 32) Filip Bergström, +12.21, 41) Sebastian Svärd, +17.21, 48) Simon Kappel, +21.10.

Ungdoms-EM, damer: 1) Daria Mikryukova, Ryssland, 32.46, 2) Erica Edman, Sverige, +1.20, 3) Olga Mihaylova, Ryssland, +2.17.
Övriga svenska placeringar: 15) Emmy Albinsson, +14.24, 20) Erica Olsson, +26.33.
Herrar: 1) Antoine Vercauteren, Frankrike, 30.29, 2) Alexander Kulgavyy, Ryssland, +0.20, 3) Jakub Jraoszek, +2.26.
Svenska placeringar: 11) Hampus Larsson, +9.09, 16) Martin Bergman, +12.06, 19) Felix Tiderman, +15.45, 28) Emil Andersson, +36.14.