Svensk Orientering logotyp
10.04.2017

Klurigt och svårt Dag-SM i PreO

Precisionsorientering
SM-helgen i södra Sverige fortsatte på söndagen i Karlshamn med Stigmännen som arrangör. I direkt anslutning hade de ett välordnat tävlingscentrum vid Stärnö-badet.

Tävlingen avgjordes sedan i området strax norr om stranden i bokskog med mycket detaljerade terräng. Ingen tävlande lyckade lösa samtliga 20 kontroller utan segerresultatet låg på 19 kontroller som tio tävlande lyckades pricka. Det största problemen hade man med kontroll 6 och kontroll 17. Kontroll 6 var en näsa högt upp en sluttning. Många "falskade" den kontrollen men den var korrekt. Den 17:e kontrollen var en liten ringhöjd i ett detaljrikt område med höjder, punkthöjder och stenar. Även den kontrollen hade de som missade den "falskat" den.

Resultatlistan avgjordes därmed på de fyra tidkontrollerna där speciellt den första kontrollen orsakade de tävlande problem. Bäst klarade Geir Myhr Øien det hela men eftersom han är norrman får han inget SM-guld. Detta går det i stället till snabbe Erik Stålnacke som fick litet mer oväntat men inte oförtjänt deltagande på pallen med KG Däldehög och Bosse Sandström på andra respektive tredje plats.

Hela resultatlistan hittar Du här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter