Svensk Orientering logotyp
30.07.2016

Knäskada stoppar Sara Hagström – ersätts av Amilia Björklund i Ungern

Orientering
Sverige har drabbats av ett återbud inför Student-VM i Ungern, som inleds med en sprint på söndag. Sara Hagström, som även är uttagen till VM i Sverige 20-28 augusti, har ont i ett knä och tvingas avstå.

Sara Hagström hade planerat att springa både O-Ringen och Student-VM som uppladdning inför VM på hemmaplan. På grund av en skada tvingades hon dock avstå äventyret i Sälenfjällen – och nu missar hon även resan till Ungern.

- Sara slog i ena knäet för ett par veckor sedan och det har ännu inte blivit riktigt bra, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

- Jättetråkigt för Sara att inte få springa Student-VM, men det här är den bästa lösningen som läget är. Vi hoppas att några dagars ytterligare vila ska göra att knäet blir bra, så att hon kan få till en fin sista uppladdning mot VM i Bohuslän.

Hagström ersätts i Student-VM-truppen av Amilia Björklund, Sävedalens AIK.

- Amilia är en spännande tjej som gjort fina resultat på våra testtävlingar i vår, så det känns kul att hon får chansen att springa internationellt och representera Sverige, säger Carlsson.

Amilia Björklund springer lång, medel och stafett på Student-VM. Elin månsson som visade fin form på O-Ringen-sprinten tar Hagströms plats i det svenska sprintstafettlaget. Månsson byter även den individuella långdistansen mot individuell sprint för att tävlingsprogrammet inte ska bli alltför tufft.

I övrigt är truppen och uttagningen på respektive distans intakt - se tidigare nyhet.

Här hittar du arrangörens hemsida

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter