Svensk Orientering logotyp
21.04.2018

Kom igång med MTBO-verksamhet i din förening – och få hjälp och stöd!

Mountainbikeorientering
I många föreningar finns personer som är både nyfikna på och intresserade av MTBO och gärna vill få igång en verksamhet i sin förening. En viktig förutsättning är exempelvis en karta med MTBO-norm.

Och ibland finns det en tröskel för att komma igång med sina tankar och planer. Man kanske saknar kompetens och resurser men gärna vill lära sig. Nu finns chansen att få stöd och hjälp och på så sätt trösklarna sänkta. Inom ramen för Idrottslyftet 2018 finns möjlighet till ett ekonomiskt stöd för orienteringsföreningar som vill komma igång med MTBO-verksamhet.

Det här kan föreningen få stöd för:

  • Kostnader och hjälp för konvertering av befintlig karta till MTBO-karta
  • Inköp av enkla kartställ för utlåning
  • Hjälp och stöd med att fixa ett prova på arrangemang i föreningen.

Satsningen ska i första hand vända sig till åldersgruppen 7–25 år, även om andra åldersgrupper också är välkomna på de aktiviteter som arrangeras.

Vad gäller hjälp med konvertering av karta och att ordna ett prova på arrangemang så finns resurspersoner i form av Anders Thomasson och Bo Herdersson.

De tre punkterna ovan är exempel och har din förening andra idéer som tillgodoser förutsättningar kan ni såklart söka stöd även för det. Föreningen kan få stöd upp till 20 000 kronor ur Idrottslyftet för att täcka kostnader för satsningen. Eventuellt överskjutande kostnader för föreningen bidra med själv eller via stöd från annan bidragsgivare.

Läs mer om denna satsning och hur du söker stödet här.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter