Svensk Orientering logotyp
08.12.2017

Kvintett lämnar SOFT:s styrelse – tag chansen att påverka riktningen framåt

Orientering
För fjärde året i rad blir vi fler orienterare och på landslagssidan är vi 2017 det tredje mest framgångsrika förbundet i Sverige. Nu söker vi personer till styrelsen. Ska du eller någon du känner vara med bakom spakarna?

Svensk orientering är inne i en mycket positiv utveckling och blev i veckan utsett till Årets Idrottsförbund 2017. Engagemanget är enormt, allt fler hittar till vår redan stora rörelse och internationellt är Sverige en stormakt i orienteringsvärlden.

Totalt samlar Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) i dag 83 000 medlemmar och cirka 600 föreningar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. SOFT är ett förbund med stabil ekonomi, ett kansli med ett 15-tal anställda, ett eget magasin (Skogssport), fyra framgångsrika landslag, ett tiotal orienteringsgymnasier och nästan lika många postgymnasiala elitorienteringsmiljöer. Vi bedriver även en rad stora bredd- och motionsprojekt och jobbar hårt med utbildning och kompetensutveckling. Sammantaget finns alla förutsättningar för att växa ännu mer och ta vara på sportens fantastiska potential.

Samtidigt som vi är inne i en uppåtgående spiral står orienteringen, precis som idrotten i stort, inför betydande utmaningar. Hela den svenska idrottsrörelsen har ett antal utvecklingsresor att göra för att vår verksamhet ska vara attraktiv och relevant även i morgondagens samhälle.

Vill du vara med på vårt framgångståg? Eller känner du någon som du definitivt tycker borde vara med och leda orienteringen in i framtiden?

Valberedningen vill föreslå en styrelse som:

  • … känner ett stort engagemang, vill vara loket i framgångståget och göra resan tillsammans med svensk orientering.
  • … har visioner, framtidstankar och strategiska förmågor.
  • … samlar personer med olika ålder, kön, erfarenheter och kompetenser men där alla delar svensk orienterings värdegrund.
  • … består av ledamöter som är beredda att träffas för värdeskapande möten 6-10 gånger per år, representera samt vägleda och jobba tillsammans med SOFT-kansliet vid större projekt och aktiviteter.

Så här går det till:

  • På Förbundsmötet den 17-18 mars ska minst 5 nya ledamöter inklusive ordförande i Svenska Orienteringsförbundets styrelse väljas.
  • Nomineringar kan göras av vem som helst.
  • Nomineringar görs genom att meddela valberedningen senast 31 december.

Alla kloka nomineringar tas tacksamt emot! Kontakta valberedningens Lennart Brattgård på lennart@brattgard.se

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter