Svensk Orientering logotyp
02.04.2016

Labyrintorientering testas på Friends Arena: "Kan växa och bli något riktigt stort"

Orientering
Orientering som arenaidrott? Den 12 april intar orienteringen Friends Arena när flera labyrinter byggs upp inne på nationalarenans gräsmatta. Ett par världsmästare dyker upp, men även ett begränsat antal motionärer har chansen att testa konceptet.

I vissa öron kan det kanske låta som ett försenat aprilskämt, men den kommande labyrinttävlingen på Friends Arena är i högsta grad en realitet.

Dels kommer det att anordnas en knockout-tävling, där åtta specialinbjudna elitlöpare mäter sina färdigheter i en labyrintorientering. Bland löparna märks superstjärnor som regerande sprintvärldsmästaren Jonas Leandersson och Annika Billstam, regerande världsmästarinna i medeldistans.

Dels kommer evenemanget att erbjuda möjlighet för ”vem som helst” som anmält sig att utmana labyrinter av olika svårighetsgrad. Observera dock att deltagarantalet är kraftigt begränsat vid detta tillfälle – mer info om tävlingsformerna finns här på Eventor.

- Nu har arenan begränsningar i antal besökare som får vara på gräsmattan samtidigt, men vi ser det här som ett "model event" för något som på sikt kan växa och bli något riktigt häftigt och stort. Orienteringen har redan kommit in i stadsmiljön tack vare sprintdisciplinen - nu vill vi visa att vår sport även fungerar utmärkt som arenaidrott, säger Almby IK:s Björn Alpberg, en av arrangörerna.

- Från SOFT:s sida vill vi vara öppna för nya möjligheter och idéer. Labyrintorientering kan vara ett sätt att nå en målgrupp som vi normalt inte möter och här kan vi få en känsla för hur tävlingsformen fungerar inne på en jättestor arena, säger Susanne Söderholm, förbundschef.

Anmälan via Eventor senast söndag den 10 april – klicka här för att läsa mer!

Eventet är ett samarrangemang mellan Svenska Orienteringsförbundet, Kamrat- och Idrottsföreningen KIF, Almby IK och Mazerun.org.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter