Svensk Orientering logotyp
06.05.2018

Landslagsgrupperna officiella

Mountainbikeorientering
2018 års landslagsgrupper för seniorer och juniorer är nu officiella och du hittar dem längre ner i denna nyhet. Landsgrupperna består av de åkare som uttryckt ett intresse och en ambition av att vara med på landslagsaktiviteter under året.

Uttagningar

Förbundskapten för seniorerna, Peo Olsson, poängterar att dörren inte är stängd bara för att man inte finns med i någon av landslagsgrupperna. Gör man intressanta resultat och har en ambition så kan man komma ifråga för landslagsuppdrag. Ett spännande namn som redan är med i seniorgruppen är Viktor Larsson från Hagaby GoIF. Han dök under 2017 upp från ingenstans och gjorde bra resultat, inte minst på SM i Ärla/Södertälje.

Vad landslagsledarna främst kommer titta på är resultat från tidigare år, O-campen i Hilleröd samt vårens Svenska Cup i Trollhättan samt SM i Falun. Några kommer troligen få besked innan SM i Falun, medan andra får kämpa vårsäsongen ut för att visa att de är värda en plats på EM.

Vad väntar närmast

Det första mästerskapet under 2018 är EM för juniorer och seniorer i Budapest, Ungern under perioden 27/6 – 1/7. På programmet står medel, lång och stafett. Juniorerna har dessutom en sprint. Inte minst på långdistansen väntar rejält kuperad terräng. Och skulle det bli regnigt så blir det svårbemästrat i sluttningarna med leriga stigar.

Senare under sommaren väntar VM i Österrike 7–12 augusti. Även här väntar rejält kuperad terräng vilket flera åkare fick uppleva på Världscuptävlingarna under 2017.

Landslagssäsongen avslutas sedan 21–23 september med en avslutande WC-omgång i Portugal.

Landslagsgrupperna

Seniorer

Linn Bylars, Sara Forsgren, Karin Gustafsson, Emelie Holmström, Nadia Larsson

Filip Bergström, Magnus Blåudd, Erik Frost, Marcus Jansson, Hampus Larsson, Viktor Larsson, Linus Mood, Joakim Skärlen, Sebastian Svärd, Marcus Wadell

Juniorer

Erica Olsson

Emil Arvidsson, Rikard Bergström, Gustav Johnsson, Rasmus Nordgren, Martin Skärlen

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter