Lars-Jakob Waaler vann Europacupen i TrailO
06.10.2013

Lars-Jakob Waaler vann Europacupen i TrailO

Precisionsorientering
I ett regnigt Plivicka Jezera höll Lars-Jakob på den avslutande deltävlingen undan för en anstormande Martin Jullum och vann den första inofficiella Europacupen i TrailO.

Visserligen vann Martin J. även den andra deltävlingen i Kroatien men vad hjälpte det när Lars Jakob liksom Martin J. också gick fullt på dagens etapp och därmed blev poängskillnaden inte större än att försprånget räckte.

Dagens etapp gick i samma område som igår och med samma typ av kontroller. Enda större skillnaden var att i en stor grop hade banläggaren lagt ett A-kluster med sju kontroller på sammanlagt sju skärmar.

Martin Jullum vann således den andra etappen på full poäng och 14 sekunder på de båda tidkontrollerna. Tvåa blev Janis Rukšans Lettland och trea Lars Jakob Waaler. Dessa tre de enda på full pott. Bäste svensk med ett fel blev William Rex på femte plats.

Sammanlagt de två dagarna i Kroatien segrade Martin Jullum 46 poäng med William Rex på andra plats med 44 poäng och Jakob Waaler trea på 43 poäng.

Slutställningen i Europacupen blev därmed: 1a Lars Jakob Waaler Porsgrunn OL, 213 poäng, 2:a Martin Jullum Halden SK, 200 poäng och 3:a William Rex OK Landehof, 146 poäng.

ECTO2013-LJW

Resultaten från andra dagens etapp i Plivicka Jezera finns här.

Sammanlagda resultatet för de två dagarna Plivicka Jezera finns här.

Slutställningen i Europacupen finns här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter