Svensk Orientering logotyp
08.06.2018

Linda Take ny ordförande i O-Ringen AB

Orientering
O-Ringen AB har fått en ny styrelse med Linda Take som ordförande. - Efter ett lyckat arbete med att strukturera och organisera bolaget tar vi nu steget in i en ny fas där vi behöver ett annat ledarskap, säger SOFT:s ordförande Inge Blomberg.

På förbundsmötet i mars fick Svenska Orienteringsförbundet en ny styrelse. Ett medskick till den nya styrelsen var ett önskemål om ökad öppenhet och transparens mellan ägare, bolag och rörelse. En del i detta arbete är uppföljning av bolagets verksamhet och ett första steg är en ändrad sammansättning av O-Ringen AB:s styrelse.

Den förra bolagsstyrelsen och SOFT-styrelsen saknade samsyn kring hur vissa ärenden bör hanteras och vilken typ av dialog man vill ha med rörelsen. Nyligen kallades det till extra bolagsstämma, med val av ny styrelse på dagordningen, och då valde tre ledamöter - ordförande Stefan Blomgren, Eva-Lena Frick och Lennart Agén - att lämna sina styrelseposter. Peter Öberg och Jenny Tirén Berg fortsätter som ledamöter och får nu sällskap av tre personer som även ingår i Svenska Orienteringsförbundets styrelse: Linda Take, som blir ny ordförande, Maria Krafft Helgesson och Patrik Elfwing.

- SOFT:s styrelse kommer nu verka för en öppnare och mer aktiv dialog med bolaget. Vi önskar den nya styrelsen lycka till säger Inge Blomberg, ordförande i Svenska Orienteringsförbundet som äger 100 procent av aktierna i O-Ringen AB.  

- Å SOFT-styrelsens vägnar vill jag tacka de avgående ledamöterna som lämnar sina uppdrag. De har förtjänstfullt startat upp arbetet i O-Ringen AB. Ekonomin för funktionärsföreningarna, O-Ringen AB och SOFT har utvecklats positivt och arrangörsorter är säkrade för flera år framåt.

Linda Take, ny ordförande i O-Ringen AB, kommenterar sin nya roll:

- Det är med stolthet och stort engagemang jag tar över ordförandeklubban i O-Ringen AB. Jag ser en väldigt ljus framtid för svensk orienterings flaggskepp! Tillsammans ska vi fortsätta att utveckla världens största orienteringsäventyr och skapa en plattform för aktiv dialog med ägarna och rörelsen.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter