Tiomila start ungdom

Bild: Tilda Andersson

02.04.2024

Ljust anmälningsläge för Tiomila

Orientering
Anmälningarna till Tiomila fortsätter att trilla in. Det står klart när nu 849 lag är anmälda vid anmälningsstopp 2, vilket innebär drygt 6 300 löpare.

Jämfört med Tiomila 2022 som arrangerades i Örebro är det både fler ungdomslag, fler herrlag och fler damer. Och jämfört med innan pandemin, Tiomila 2018 i Nynäshamn, så är antalet damer tillbaka på samma nivå, endast 190 färre herrar och cirka 400 färre ungdomar. Men förhoppningarna är att det tillkommer ytterligare ett antal efteranmälda lag som förbättrar siffrorna, säger arrangören. En taktik för att få fler ungdomar var att behålla ordinarie anmälningsavgift för ungdomslag till den 1 april.

– Extra kul att ytterligare drygt 20 ungdomslag anmält sig. Det var rätt beslut att inte ta ut efteranmälningsavgift för dessa, säger tävlingsledaren Christer Nordström.

Så många är anmälda per 2 april:

  • 268 lag i Ungdomskavlen
  • 274 i Damkavlen
  • 311 i Herrkavlen.

Totalt är det en ökning med 49 lag efter första anmälningsstoppet.

RELATERADE NYHETER

Emil Svensk för Stora Tuna OK till seger på Stigtomtakavlen tillsammans med sina lagkamrater. Från vänster: Viktor Svensk, Anton Forsberg, Henrik Johannesson samt skymda; Jesper och Joakim Svensk.
60 år sedan sist – fixar Emil Svensk och Stora Tuna en ny Tiomilaseger?
Hanna Isac
Hanna Lundberg och Isac von Krusenstierna knockout-sprintvinnare
Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Fler nyheter