Madeleine och Marcus starkast i Svenska cupen
13.08.2016

Madeleine och Marcus starkast i Svenska cupen

Mountainbikeorientering
SM-helgen i Gustafs bröts under helgen av med en deltävling i Svenska Cupen, denna på sprintdistans. I tre av huvudklasserna var det hårda kamper om tätplatserna. I H21 krossade dock Marcus Jansson motståndet med en seger på drygt 3 minuter.

Precis som under gårdagens medeldistans bjöd arrangörerna Säterbygdens OK på ett fint terrängområde med spännande banor. Trots den korta distansen lyckades man bjuda på en stor variation där man inledningsvis åkte genom ett kuperat tallhedsområde, i mitten passerade man bebyggelse och avslutningsvis fick kämpa på tungcyklade elljusspår.

D21 ett riktigt getingbo

En av dagens jämnare klasser var damseniorernas. Det längsta strået drog Madeleine Ölfvingsson från Linköpings OK som vann  åtta sekunder före Rebecka Hylander, Nyköpings OK. Och inom samma minut radade ytterligare fyra damer upp sig, däribland gårdagens segrare Kajsa Engström. Segrande Madeleine har inte tävlat så flitigt i MTBO men har en bakgrund som orienterare och också mtb där hon mest tävlat på långlopp. Dagens lopp var inte perfekt utan det blev några mindre misstag. ”Jag kom ikapp en medtävlare och då började jag stressa för mycket” berättar Madeleine.

Marcus Jansson överlägsen

I frånvaro av gårdagens segrare Linus Mood blev dagens seger lättköpt för Marcus. Närmast men mer än 3 minuter bakom kom Sebastian Svärd, Haninge SOK, som tvåa och Marcus Wadell, Ulricehamns OK, som trea.

Inga överraskningar i D17-20

Damjuniorerna hade också en hård kamp om förstaplatsen.  Nu knep Erica Olsson, OK Djerf, segern 13 sekunder före Emmy Albinsson, Järfälla OK. Erica var nöjd med sitt lopp och kanske allra mest nöjd med att hon orkat kämpa på i de tungcyklade elljusspåren uppför mot slutet.

Tight tättrio i H17-20

I herrjuniorklassen var det en trio som gjorde upp om segern. Emil Ljungemyr, OK Kolmården, som fram till idag vunnit årets alla deltävlingar i Svenska Cupen, fick idag nöja sig med en tredjeplats då Pontus Kullin, OK Tyr, vann och Hampus Larsson, FK Göingarna, kom tvåa. Alla inom 34 sekunder. Pontus var orienteringsmässigt mycket nöjd med loppet men kände sig tung i benen i början. ”Jag klämde i mig en gel efter halva loppet och även om  jag vet att det inte har någon direkt betydelse så fick jag mer fart i benen mot slutet” säger Pontus.

Juniorsegrarna Pontus och Erica

Juniorsegrarna Pontus Kullin och Erica Ohlsson

Här hittar du alla resultat från dagens tävling

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter