Svensk Orientering logotyp
24.05.2015

Marcus vann trots krasch

Mountainbikeorientering
Svenska MTBO-cupen fortsatte på söndagen med en medeldistans, även denna i Trollhättan. Till skillnad mot lördagens sprint så toppade nu svenska åkare seniorklasserna.

I damernas seniorklass tog Cecilia Thomasson revansch på Emily Benhamn och vann med cirka en minut. En rejäl och utslagsgivande långsträcka höll dock på att ställa till det. Trots ett rejält stopp vid kontrollen och ett genomtänkt vägvalsbeslut så tappade Thomasson bort sig på sträckan, stressade upp sig och övergav sitt förstaalternativ. Men även om det blev ett mindre bra vägval höll det ändå till seger.

Marcus Jansson tog en klar vinst över gårdagens segrare Hans Jørgen Kvåle trots att han mot slutet av banan var inblandad i en krasch med en annan tävlande. Förhoppningsvis är ingen större skada skedd även om Marcus kände av en svullen och ond hand efter loppet.

Liksom under lördagen var 17-20 killarnas klass en tuff och jämn kamp. De fyra första inom två minuter och denna gång med Filip Begström överst på pallen.

Kajsa Engström tog precis som på lördagen en klar seger i D17-20 klassen.

Här hittar du resultat från söndagens tävling

Här hittar du totalställningen i cupen efter två deltävlingar

Arrangörerna nöjda med sin helg

Trollhättans SOK med tävlingsledare Hans Köhler i spetsen var efter de två tävlingsdagarna tillfreds med sina arrangemang. Det fanns en viss anspänning före tävlingarna eftersom detta var klubbens första MTBO-arrangemang men allt flöt på fint. Solen sken, den omväxlande terrängen fick lovord och kontrollerna satt där de skulle. "Det är mycket möjligt att det blir ett nytt arrangemang nästa helg", avslutade Hans medan arrangörerna plockade ner tävlingen.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter