Svensk Orientering logotyp
11.07.2017

Medaljer direkt på JVM

Orientering
Silver till Linnéa Golsäter och brons till Simon Imark. Det blev Sveriges fina resultat på JVM-medeldistansen i Tammerfors.

Det svenska juniorlandslaget inledde Tammerfors-VM strålande med två medaljer på medeldistansen. På tjejsidan var det formstarka Linnéa Golsäter, till vardags i Eksjö SOK, som sprang hem en silvermedalj. Hon besegrades endast av fjolårets JVM-drottning, schweiziskan Simona Aebersold. Golsäter hade hittat sitt eget sätt att hantera mästerskapspressen på.

– Jag hade bestämt mig för att jag skulle le på startlinjen, berättar hon.

Att ta stundens allvar med ro visade sig vara ett riktigt framgångsrecept. Linnéa Golsäter hanterade terrängen på ett nästan felfritt vis.

– Det var ganska tekniskt svårt på de sju första kontrollerna och jag missade inte en meter på dem. Sedan blev det mer löpbetonat och jag blev väldigt trött efter varvningen. Därefter gjorde jag ett misstag som jag grämer mig över, men om man har spikat 14 av 16 kontroller kan man en dag som denna få tänka på de 14 som gick bra.

Näst bästa svenska blev Sanna Fast som slutade på sjätte plats.

Även killarna skördade framgångar. Fyra av fem startande slutade bland de åtta främsta. Bäst gick det för Tullinges Simon Imark som slutade trea.

– Det var först när jag kom ner till sista som jag fick ett kvitto på att det här höll på att bli något bra. Då var det bara att ge allt hela vägen in i mål, säger Imark.

Vad tänkte du när du passerade mållinjen?

– När jag hörde att jag gått i mål som trea blev jag jätteglad. Tidigare år har jag inte riktigt fått till det på medeldistansen på JVM. 

Hemmafavoriten Olli Ojanaho övertygade och vann guld framför norrmannen Audun Heimdal.

Imorgon fortsätter JVM med sprint.

 

Resultat, Medeldistans, JVM, Tammerfors, Finland

Damer
1) Simona Aebersold, Schweiz, 23.15, 2) Linnéa Golsäter, Sverige, +1.14, 3) Veera Klemettinen, Finland, +1.48.

Övriga svenska placeringar: 6) Sanna Fast, +2.32, 22) Isa Envall, +6.16, 25) Lisa Jonsson Nordin, +6.40, 49) Emma Hagrot, +10.18.

Herrar
1) Olli Ojanaho, Finland, 23:47, 2) Audun Heimdal, Norge, +1.21, 3) Simon Imark, Sverige, +2.03.
Övriga svenska placeringar: 5) Anton Forsberg, +2.31, 6) Isac von Krusenstierna, +2.32, 8) Henrik Johannesson, +2.43, 14) Simon Hector, +4.07.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter