Svensk Orientering logotyp
15.05.2015

Medeldistans i Säter - alla förutsättningar och länkar

Orientering
I dag rullar Swedish League vidare med en medeldistans i Säter. Här har du förutsättningarna och info om hur du kan följa tävlingen.

Under torsdagen avgjordes en sprint i centrala Säter. Jonas Leandersson vann på herrsidan, 17 sekunder före Pavlo Ushkvarok (Denseln) och 18 före Emil Svensk (Stora Tuna). På damsidan segrade Emma Klingenberg (Järla) med 40 sekunders marginal till Lena Eliasson (Domnarvet) och Galina Vinogradova (Alfta-Ösa). (Läs mer)

På damsidan toppar Klingenberg Swedish League med 816 poäng. Tvåa är Tatyana Riabkina (Hellas) på 534 poäng och trea Sara Hagström (Falköpings AIK OK) på 498.

På herrsidan hittar vi Gustav Bergman (Ravinen) i topp på 780 poäng. Bakom skuggar närmast Jonas Leandersson (Södertälje-Nykvarn) på 606 och Fredrik Johansson (IFK Lidingö) på 564.

Tre etapper har avverkats - fyra åtrestår. Här hittar ni den aktuella ställningen i sin helhet.

I dag står medeldistans på programmet och eliten går ut från 12.00. För de främsta damerna väntar 16 kontroller och 4,9 kilometers löpning fågelvägen. För herrarna handlar det om 21 kontroller och minst 6,3 kilometers löpning.

Terrängen består av barrskog med inslag av björk, gallringsskog och hyggen. Inledningen av banorna går i ett område med få stigar, för att mot slutet övergå till stigrikt område i anslutning till bebyggelse. Det är delvis detaljrikt för att mot slutet av banorna övergå till mer detaljfattigt. Kuperingen är måttlig och mot slutet svag.

Precis som resten av Swedish League-omgången i Dalarna är medeldistansen extra viktig för alla  svenska löpare som siktar mot VM i Skottland. Landslagsledningen är på plats och loppen räknas som VM-tester.

Förbundskapten Håkan Carlsson har sagt att "det finns både världscups- och VM-platser att springa för på samtliga distanser under helgens tävlingar." (Läs mer)

- Det är en, som vi tror, riktigt utmanande medeltävling. Kjell Klaar har jobbat över året på att få till utslagsgivande banor för elitklasserna som kommer att tävla i en terräng som ställer olika krav både i orienterings- och löpteknik, säger tävlingsledaren Per Sandberg.

Här hittar du startlistan

Här hittar du liveresultat

Här hittar du speakerljud från arenan

GPS-tracking D21 (från 13.25)

GPS-tracking H21 (från 13.42)

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter