Missa inte MTBO-campen i Åhus
22.02.2016

Missa inte MTBO-campen i Åhus

Mountainbikeorientering
Den årliga internationella upptakten på MTBO-säsongen är MTBO-campen som brukar arrangeras i Danmark. I år äger den rum i Åhus, Sverige, vilket innebär stora möjligheter för att ännu fler svenskar deltar, antingen på hela eller på delar av campen. Upptakten brukar locka alla typer av MTBO-intresserade: elit, ungdomar, motionärer och masters.

Campen har ett intensivt program med start onsdagen 20 april med en nattorientering och avslut söndagen 24 april med en ultralång distans.

Däremellan blir det träningspass och tävlingar som ingår både i WRE och i World Masters Serie. Det går bra att vara med på delar av campen.

Sista anmälan och betalning för campen är 5 april.

Här hittar du arrangörernas information om campen.

Ett av Sveriges finaste MTBO-områden

Det är ingen slump att årets camp arrangeras i Åhustrakten. Området lämpar sig väldigt väl för MTB-orientering och har använts flitigt för träningar och tävlingar.

2014 arrangerades både O-Ringens MTBO-tävlingar och Världscupen här. 2011 arrangerades Sveriges första SM-tävlingar i Åhus och 2010 så var MTBO-campen här för första gången. Då för att introducera idrotten i Sverige och locka nyfikna, något man lyckades med.

Några utsnitt ur aktuella kartor

KartutsnittMedelNew

Kartutsnitt Åhus Norra

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter